Ne higgy a legyeknek! – A hangos változat

Ne higgy a legyeknek!

Ezen az oldalon a Ne higgy a legyeknek! sorozat hangos változatát találod.

Hol vagyok én?

Társadalmunk hiedelmeit időnként érdemes jobban szemügyre venni, s értelmezni azokat, miért és hogyan működnek, miként hatnak ránk, mert sok esetben olyan dogmák mentén élünk, melyek nem igazak. Ha kitisztítjuk ezeket a téziseket, akkor életünk is megváltozhat. A "Ne higgy a legyeknek!" sorozat első epizódjában megnézzük, mi is van az agy és a szív kapcsolata mögött, hogyan gyógyít a szív, s mi a különbség az agy és a szív-agy között.


Egy kapcsolat rejtelmei

Mi köze a patriarchális társadalomnak a fogantatáshoz? Hogyan kapcsolódik össze a nők alárendelt szerepe és a versengés fogalma?


The Great Reset, avagy a Nagy Visszaállítás

A világban végbemenő folyamatokat jól jellemzi a Great Reset, de ennek van egy olyan aspektusa is, amelyet kevesen látnak, még kevesebben beszélnek róla, pedig nagyon fontos a jövőnket illetően.


Kő és kockacukor, avagy A piramisok rejtélye

Ezúttal a téma a piramis, mint a társadalom szerkezeti leképezése. Kőbe vésett metafora lenne? Vagy lehet új szerkezetű társadalmat létrehozni? 


Szingularitás, avagy a lelki felfogás elvesztése

A technológiai fejlődések, a transzhumanizmus egyre bizarrabb térhódítása mellett vajon mi lesz a lelkünkkel? Hogyan tudunk embernek maradni, s emberi mivoltunkat fejleszteni egy technokrata társadalomban? A technológia tényleg minket szolgál? Vagy épp fordítva?


Ép testben ép lélek? - Avagy: A betegség, mint lehetőség

Ideje újra gondolni testünk-lelkünk-szellemünk kapcsolatát, mielőtt még teljesen maga alá gyűrné az anyag emberi mivoltunkat, ami nem csupán testből áll. Sőt! Részünk legkisebb alkotóeleme.


Ha kérdésed, észrevételed van, magad is gondolkodsz hasonló témákon, írj a hozzászólásokba. Vegyük fel a kapcsolatot!

>