Rólunk

Tünde

Amióta emlékezni képes vagyok, énekelek. Fejemben, szívemben mindig szól egy dal, dallam, dallamok. Benn folyamatos muzsikában vagyok, s időnként kifelé fülelek, s keresem a hangjeleket mindenben. A zajban is, a csendben is. Az élet apró, finom neszeiben, s a a harsány, erős hangokban, vagy inkább azok között, azok mögött.

Kicsi lányka korom óta énekelek is. Hol ezt, hol azt, amit épp hallok, kinn vagy benn, ami megérint, ami rabul ejt, vagy éppen csapdába csal. Ez is megtörténik, mert a dalban minden lehetséges. Csak egy valamit nem lehet: hazudni. A dal olyan igaz szólás, ami mélyről közli önmagát, s általa közlöm magam. Befogadom, s továbbadom. Felemel, s megtölt, átjár, s formál. A lét elemének hangja.
Bár mindig is énekeltem, sose tanultam énekelni. Ugyanakkor becsülöm, s tisztelem a művelődő, önmaga képességein dolgozó énekest, s remélem, még én is csiszolódom s egyre tudatosabban énekelek majd, amíg lehet, amíg képes leszek rá.

A dal, az ének mindenkié, az egyik legerősebb s legáthatóbb közvetítő közeg lélek és lélek között. Számomra üzenet ez is, amire ráhangolódom, s továbbadom. Remélem.
Ezért felelősség is, mert hallom a hívást, s felelek rá. A fontos számomra az, hogy te, aki hallgatsz engem, hallgatsz minket, a te saját hangoddal felelj rá, zengj, üzenj. Add tovább. Úgy, ahogyan te hallod, ahogyan te érzed, ahogyan te tudsz, csakis te, egyedül te énekelni. A Te-Is-Én vagyok élménye itt is fontos számomra: hangok visszhangoznak egymásban, s ebben a nagy, közös Szimfóniában minden egyes hang pótolhatatlanul fontos.

Csodás élmény együtt énekelni Ildivel és Lalussal, s nagy vágyam, hogy koncertjeinken megéljük az együtt rezgés és együtt érzés élményét, közös éneklésben, mindenki a maga saját, egyedi hangján, mégis harmóniában magunkkal, egymással! Az önfeledt összetartozás élményét, amiben minden egyes hang hatványozottan érvényesül az összhangzásban, az odaadottságban, az egymásra figyelésben, s éppen a többi hang által emelkedik ki a maga sajátossága, egyedisége.
Egy az Egyben, Ég az Égben, KözösÉg alatt. <3

Tünde

Lalus

Az élet:
dalban foganni, s majd megszületni,
dalban élni, Rád találni, s Téged szeretni
dalban fohászkodni, megszólítani az Istent,
várva, hogy dalban válaszol meg mindent
dallal zuhanni alá a legpokolibb mélységig
majd dallal újjászületni, repülni, felérni az égig
s mire a földet és az eget dallal kötöttük össze
dallal távozni,
de nem mindörökre.

>